Το TopoNavigator 6 είναι το μοναδικό ελληνικό χαρτογραφικό πρόγραμμα. Τόσο οι λειτουργίες του, όσο και η οργάνωση των δεομένων εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων και ερευνών στη φύση. Ειδικότερα, δέχεται και παρέχει πληροφορίες για:

πεζοπορία στην Ελλάδα, ορειβασία στα Ελληνικά βουνά, διαδρομές στην Ελλάδα για ποδήλατο βουνού, canyonig και rafting στα ελληνικά ποτάμια, αλλά και

off-road στην Ελλάδα με αυτοκίνητο ή μοοτσυκλέτα, εκδρομές με 4Χ4, εκδρομές περιπέτειας, ή τέλος

περιήγηση με ειδικά αντικείμενα, όπως ελληνικός πολιτισμός και φύση.

Παράλληλα, η δομή του σύγχρονου GIS περιβάλλοντος στην οποία βασίζεται, το κάνουν αναγκαίο στις τεχνικές ή μελετητικές εταιρείες ή επιστημονικούς οργανισμούς.

Το πρόγραμμα έχει κατασκευαστεί εξ” ολοκλήρου από έλληνες μηχανικούς και εντάσσει πλήρη οδικά, γεωγραφικά και τοπογραφικά δεδομένα για την Ελλάδα μέσα σε ένα περιβάλλον διαχείρισης Γεωγραφικών Πληροφοριών.

Τα ισχυρά σημεία του, που διαφοροποιούν το TopoNavigator 6 από οποιοδήποτε άλλο χαρτογραφικό πρόγραμμα είναι:

  • περιλαμβάνει πλήρη γεωγραφικά δεδομένα για την Ελλάδα και τις γειτονικές περιοχές (όχι σκαναρισμένους χάρτες ή σχεδιαστικά σκαριφήματα, αλλά πραγματικά διανυσματικά δεδομένα υψηλής ακρίβειας). Περιέχει εξαιρετικά χαρτογραφικά δεδομένα για Κρήτη, Πελοπόννησο, Ιόνια, Κυκλάδες, Δωδεκάννησα, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.
  • παρέχει όλα τα σύγχρονα εργαλεία δημιουργίας, διαχείρισης, εισαγωγής, σύνθεσης και εξαγωγής δεδομένων και χαρτών.
  • ανταλλάσσει δεδομένα με όλα τα GPS της Garmin και της Magellan.
  • κατασκευάζει και φορτώνει πλοηγήσιμους χάρτες για όλα τα GPS Garmin.
  • Κατασκευάζει και φορτώνει χαρτογραφικές εικόνες στα νεώτερα GPS Garmin.